Novice
Novice
 
 
 
 
 

NOVI IFT CERTIFIKAT ZA ARX OKOVJE!

NOVI IFT CERTIFIKAT  ZA ARX OKOVJE!

30.11.2021

Zagotavljanje najboljše kakovosti okovja je naša zaveza že desetletja.
Izpolnjevanje najvišjih tržnih zahtev, ki vključujejo popolno vzdržljivost okovja ob uporabi oken in vrat, odpornost proti koroziji in zagotavljanje kakovosti, se redno preverja in ustrezno dokazuje v naših internih laboratorijih in na nemškem inštitutu IFT Rosenheim, kjer že vrsto let za okovje pridobivamo certifikate kakovosti.

Inštitut IFT Rosenheim deluje kot vodilni organ za celostni pogled gradbenih komponent in konstrukcij ter spremlja industrijo oken, vrat in fasad v Evropi. Za vsa vprašanja, vezana na standarde, raziskave, akreditacije ter teste preverjanja, izračune ali certifikate, skrbi ekipa znanstvenikov in inženirjev z različnih strokovnih področij, ki v najsodobneje opremljenih laboratorijih preverjajo lastnosti izdelkov.
Zato še toliko bolj s ponosom in zadovoljstvom naznanjamo, da smo v mesecu novembru pridobili certifikat po standardu EN13126-8, po shemi QM 328 na PVC profilih, ki ga izdaja IFT Rosenheim.

Naši cilji so bili usmerjeni v doseganje najvišjega zahtevnostnega razreda H3, ki opredeljuje vztrajnostne in obremenitvene teste na vrtljivem nagibnem okovju.
Opravljen test zajema testiranje PVC okna in balkonskih vrat z obremenitvijo 100 kg. Pri testu se najprej opravi 20.000 nagibnih ciklov, nato 20.000 vrtljivih ciklov (odpiranje na 90°), nato se odprto okno obremeni z dodatno obremenitvijo 100 kg za 5minut, na koncu pa se izvede še test trka ob oviro. Vzporedno s tem testom smo opravili še obnovitveni test proti korozijske zaščite, ki se je izvajal po standardu EN 1670. Pri omenjenem testu dosegamo najvišjo stopnjo površinske zaščite, to je 5.stopnja, kar predstavlja 480 ur v slani komori brez pojava rdeče korozije.

Pri uporabi oken in vrat, je okovje bistvena komponenta, ki zagotavlja dolgoročno funkcionalnost slednjih, a prepogosto spregledan vitalni element, ki je nujno potreben za kakovostno posluževanje oken ali vrat.
ARX okovje s pridobljenim certifikatom ponovno dokazuje kakovost in vzdržljivost, ki sta zagotovilo, da lahko postane bivanje umetnost vrhunske kakovosti, hkrati pa tudi zaveza za nas vse, da je potrebno nadaljevati in skrbeti za kakovost na vseh nivojih tudi v prihodnosti.

Vnašanje vrhunske kakovosti v vsak dom ali delovno mesto je poslanstvo, ki mu vestno sledimo, z namenom, da bi ljudem zagotovili dobro počutje in najboljšo izkušnjo bivanja.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.