Novice
Novice
 
 
 
 
 

Trendi 2019, ki ne smejo manjkati v novi kuhinji

Trendi 2019, ki ne smejo manjkati v novi kuhinji

02.04.2019

Tudi kuhinje se ne morejo izogniti vsakoletnim novostim in trendom. Do lanskega leta so kraljevale sterilno bele in bele kuhinje visokega sijaja, letos pa modni poznavalci napovedujejo enega največjih preobratov v barvni lestvici doslej. Tudi kuhinje se ne morejo izogniti vsakoletnim novostim in trendom.

Preberite, s katerimi odločitvami boste v trendu in katere moderne elemente lahko vključite v svoje načrte nove oziroma prenovljene kuhinje, da bo sledila najnovejšim trendom, a še vedno odražala vašo osebnost.


Vrnitev črne barve

Poznavalci notranjega oblikovanja z vseh koncev napovedujejo povratek črne barve. Če so še leta 2018 največkrat naročila vsebovala bele kuhinjske omarice in pulte, pogosto z visokim sijajem, je leto 2019 s sabo prineslo največje nasprotje: omarice v prijetni mat črni barvi, kombinirane bodisi z naravnim lesenim kuhinjskih pultom in poličkami bodisi z ogleno črnimi ročkami in kuhinjskim pultom.
Poleg črne so moderne tudi temno mornarska, lovsko zelena in podobne temne mat barve (mat barva je brez značilnega sijaja, zamolkla), ki bodo vašo kuhinjo z nekaj pravimi dodatki naredile domačno in toplo.


Naravni materiali

Naravno in organsko je »in«, ne le pri prehrani, temveč tudi pri izbiri materialov v vaši kuhinji. Elegantnim kuhinjskim elementom iz nerjavnega jekla in gladkega stekla v visoko sijajni beli ali črni barvi, bodo topli naravni materiali popoln kontrast. Poličke in kuhinjski pult iz naravnega lesa, sijajne bele površine z lesenimi predali, usnjeni ročaji namesto tradicionalnih ročk …
Industrijski beton zamenjujejo rustikalni zidaki in naravni kamen, ki bodo vašo elegantno kuhinjo naredili bolj domačno, toplo, organsko. Les in drugi naravni materiali ustvarjajo vabljivo in pomirjujoče okolje, v katerem se boste radi zadrževali. Možnosti je neskončno, idej na spletu pa še več.


Barvni poudarki

Kot smo omenili, se z letom 2019 bela barva poslavlja s prestola najbolj priljubljenih barvnih lestvic kuhinj, a če je vaša sanjska kuhinja bela, ostanite zvesti svojemu okusu, saj se v drugačni kuhinji ne boste dobro počutili.Notranji oblikovalci svetujejo srednjo pot – uporabo enega drznega in opaznega barvnega poudarka sredi vaše bele oaze.
Odločite se, na primer, za eksotične ploščice maroškega ali španskega stila, barske stole v intenzivni modri barvi, ali pa majhne dodatke v izbrani barvi, ki jih lahko celo menjujete po navdihu – barvaste lončke za rože, preprogo, slike …
Izbrani barvni poudarek bo opazno poživil celotno kuhinjo, vi pa se boste v njej še vedno počutili odlično.

Pomivalna korita posebnih dizajnov in barv

Še en trend leta 2019, ki ga v Sloveniji že poznamo, so posebna in opazna pomivalna korita. Pomivalna korita novih in modernih oblik ter barv – v zlati, antracitni in bakreni ter barve zemlje, bež in rjava, so velik hit. Alveus nudi pestro izbiro oblik in barv pomivalnih korit z najmodernejšimi načini vgradnje, s katerimi bo vaša kuhinja moderna in v trendu še mnoga leto po prenovi.

Skrita shramba in naprave

Kuhinje se povišujejo, vse pogosteje vidimo elemente po meri delane kuhinje, ki segajo od stropa do tal. Če tudi vi razmišljate o tovrstnem naročilu, nikar ne pozabite na še en trend leta 2019 – po meri narejena skrita shramba za živila, ki bo z nekaj dobrega načrtovanja in organizacije postala eden najljubših kotičkov vaše kuhinje. Če nimate možnosti naročila po meri ali vam zmanjkuje prostora, so tudi ozke izvlečne shrambe zelo uporabna rešitev.Poleg skrite shrambe ponujajo notranji oblikovalci tudi kreativne rešitve s skritimi predalniki, razširljivimi delovnimi površinami, vrtljivimi ali »ledvička« policami, s katerimi lahko diskretno umaknemo različne kuhinjske naprave in posodo, ob tem pa izkoristimo vsak kotiček svoje kuhinje.
Kuhanje si lajšamo z vse več napravami, a da nam ne zasedajo dragocenega prostora na kuhinjskem pultu, jih s temi rešitvami elegantno skrijemo.

Sprejmite skandinavski »hygge«

Zagotovo ste že slišali za skandinavski »hygge« – gre za besedo v danščini, ki je neposredno ne moremo prevesti v slovenščino, pomeni pa umetnost dobrega življenja, uživanje v udobju in lagodju. Danci verjamejo v umetnost osvetljevanja – prižigajo sveče in izbirajo svetila z nizko temperaturo svetlobe – poleg tega pa prijetno vzdušje ustvarjajo tudi v čistem in »nenatlačenem« okolju, ki spodbuja sproščenost.
»Manj je več,« bi torej lahko danski »hygge« prenesli v slovenske kuhinje: očistite kuhinjske pulte vse šare in navlake, razmislite o preureditvi zgornjih elementov ali o dodatnih policah, da boste na kuhinjskem pultu pridobili več prostora za pripravo hrane. Osvobodite prostor in sebe z manj stvarmi, prižgite svečko ter uživajte v skodelici čaja v vaši prekrasni kuhinji!

Moderna tehnologija

Tudi kuhinje ji ne morejo ubežati – z moderno tehnologijo prihajajo pametne kuhinje, ki vsako leto navdušujejo na kuhinjskih sejmih. V 2019 so na enem izmed njih predstavili kuhinjo, ki jo nadzoruje aplikacija – z dotikom na zaslonu pametnega telefona ali tablice se odpre ali zapre iztok pomivalnega korita, vrata hladilnika se odprejo brez da bi se jih kdorkoli dotaknil.
Strokovnjaki napovedujejo razcvet moderne kuhinjske tehnologije v prihodnjih letih; a pametne naprave, vgrajeni zvočniki, avtomatska ali glasovno vodena osvetlitev bodo že prav kmalu vsakdanja nuja vsake nove kuhinje. Tudi v Alveusu vsako leto za vas pripravimo novosti, z naprednimi funkcijami. Med njimi je linija pomivalnih korit Pure up, ki se poleg prefinjenega dizajna in čistimi linijami, ponaša tudi z visoko funkcionalnim Pust Pop Up odtočnim sistemom.Kliknite tukaj za prikaz vseh pomivalnih korit iz linije Pure Up.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.