Novice
Novice
 
 
 
 
 

ARX inovacija prejela zlato priznanje!

ARX inovacija prejela zlato priznanje!

29.06.2022

Blagovna znamka ARX je v izboru predstavila novost ARX DOOR Avtomatski Samonastavljiv Varnostni sistem za vrata, ki predstavlja novost v svetovnem merilu.
Rešitev zagotavlja odlično delovanje vhodnih vrat, skrbi za avtomatsko zapiranje ter samodejno regulacijo naležnega pritiska vratnega krila.

Inovacija izhaja iz težave, ki jo ima uporabnik pri uporabi vhodnih vrat, ko se zaradi nihanja temperature vratno krilo ukrivi. Z rešitvijo je vratno krilo vedno pritisnjeno na okvir z optimalno silo, kar zagotavlja brezhibno zapiranje in odpiranje vrat.

NASTANEK INOVACIJE
ARX-ov razvojni oddelek je z ekipo inženirjev podrobno preučil celotni sistem, ki poleg stavbnega okovja, PVC profilov ter vratnih tesnil vključuje še zunanje dejavnike, kot so nihanje temperature, direktno UV sevanje, vlago ter ostale vremenske vplive.

Celostranska obravnava izziva je pripeljala do vsestranske rešitve – Avtomatski Samonastavljiv Varnostni sistem za vrata ASASS, ki ga sestavljajo samonastavljiv mehanizem zapirnika, mehanizem avtomatskega kavlja in mehanizem avtomatske vratne zapore Comfort.

PREDNOSTI INOVACIJE

Sistem v prvi vrsti skrbi, da so jekleni kavlji avtomatsko aktivirani in samozaporni vsakič, ko je vratno krilo zaprto. Vroče kovano jeklo poskrbi za odlične mehanske lastnosti kavlja, ki v osnovi poskrbi za varnost vrat oziroma varnost uporabnikovega doma.

Poleg avtomatskega delovanja vratne zapore inovacija s svojim dovršenim mehanizmom skrbi, da je vratno krilo vedno pritisnjeno na okvir z optimalno silo in to kljub spreminjajočim se vremenskim vplivom. Zaradi funkcije samonastavljivosti je delovanje samonastavljivega zapirnika vedno optimalno, ne glede na ukrivljenost vratnega krila, ter zagotavlja dolgo življenjsko dobo celotnih vrat.

Nadalje skrbi za zmanjšanje toplotnih izgub, ki so posledica neustreznega tesnjenja vrat, zmanjšuje pa tudi vdor hrupa iz okolice, kar je pomembno, ko se stanovanjski objekt nahaja v bližini izvorov hrupa (cesta).

Integrirani rotacijski element v zapirniku inovativno poskrbi za minimalno trenje sistema v fazi odpiranja vrat. Na ta način je zagotovljeno udobno odpiranje vrat tekom njihove celotne življenjske dobe, posledično je zato posluževanje takšnih vrat enostavno tudi za otroke in starostnike. Rotacijski element drastično zmanjšuje silo posluževanja, kar zmanjšuje obrabo med posameznimi gibajočimi se elementi sistema.

 

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.